V meste pribudne nových 40 pracovných mies

22.05.2013 Liptovský Mikuláš

Nové výrobné priestory francúzskej spoločnosti Gergonne v Liptovskom Mikuláši.

21.05.2013 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Francúzska spoločnosť Gergonne dnes skolaudovala nové výrobné priestory v Liptovskom Mikuláši. V horizonte dvoch rokov by mali do regiónu priniesť takmer štyridsať nových pracovných miest.
Začiatkom júna začne spoločnosť so sťahovaním z prenajatých výrobných priestorov do vlastných hál v priemyselnom parku v mestskej časti Okoličné. Výroba by mala napriek sťahovaniu priebežne pokračovať. Liptovskomikulášska pobočka, zameriavajúca sa na slovenský, český, poľský a nemecký trh, aktuálne zamestnáva 65 ľudí. „Ako nám nabiehajú nové projekty, budeme hľadať nových ľudí na operátorské pozície, skladníkov, technikov, ale aj obchodníkov a ľudí do oblasti kvality,“ približuje jednotlivé potreby spoločnosti Igor Klein, generálny riaditeľ Gergonne Slovensko.
„Gergonne Slovensko je veľmi dôležitým prvkom najmä pre budúci vývoj našej spoločnosti ako celku. Máme tu zároveň ďalšie pozemky, na ktorých zvažujeme ďalšie rozširovanie našej skupiny,“ povedal Declan Jones, riaditeľ pobočiek Gergonne mimo Francúzska.
Spoločnosť pôsobí v Liptovskom Mikuláši sedem rokov. Začínala výrobou obojstranných lepiacich pások. V súčasnosti vyrába komponenty najmä pre automobilový priemysel či zdravotníctvo. „Mesto od začiatku napomáhalo umiestneniu tejto investície tam, kde teraz stojí. Som rád, že sa rozhodli tu zostať a že sa rozvíjajú, čo má samozrejme dobrý vplyv na zamestnanosť v našom regióne,“ hovorí primátor mesta Alexander Slafkovský.


Mgr. Slávka Kellová
Útvar komunikácie
a marketingu MsÚ
Liptovský Mikuláš
 

Vyberte región